DOMENE
Registracija domen natisni
Za vas lahko registriramo domene s končnicami .com, .net, .info, .org, .si, ter .eu

Napotki za izbiro domene
Vaša domena je naslov vašega podjetja na svetovnem spletu. Prav po vašem spletnem naslovu ali domeni vas stranke na internetu najdejo, zato je izjemno pomembno kakšno domeno si izberete.

Domena je lahko sestavljena le iz črk, števil in vezajev ("­"). Prazni prostori in ostali simboli niso dovoljeni, prav tako se domena ne sme začeti z vezajem. Domene niso občutljive na veliko ali malo pisavo, največja dovoljena dolžina domene pa je med 2 in 63 znaki.

Uporabniki, ki vaše domene ne poznajo vas ponavadi iščejo pod domeno, ki je sestavljena iz imena vašega podjetja (primer www.vasepodjetje.com). Zaradi tega je ugodno če izberete domeno, ki je blizu imena vašega podjetja ali artikla katerega ponujate.

Najprej poizkušajte registrirati .com končnico, ko vas uporabniki išcejo po spletu namreč največkrat dodajo domeni prav končnico .com. Če je domena zasedena poizkušajte registrirati končnico .net, .org (neprofitna organizacija), .info.

Izberite domeno, katero si bodo uporabniki brez težav zapomnili in jo pravilno napisali v spletni brskalnik. Poleg tega se izogibajte uporabi vezajev in števil, saj je domeno tako težje napisati prav tako pa si jo je težko zapomniti.

Kaj pomenijo končnice .com, .net, .org,?

Med izbiro domene se vedno postavi tudi vprašanje katero domensko končnico izbrati. Prav končnica lahko nakaže s čim se vaše podjetje ukvarja, ali pa lokacijo v katerem se vaše podjetje nahaja.

Navajamo definicije končnic med katerimi lahko izbirate:
  • .com - komercialno ali trgovsko. Registrator domene je lahko vsakdo, torej je svetovna in brez omejite. Največ podjetij se odloči prav za to domeno, saj je najbolj razširjena in predstavlja simbol za prisotnost na spletu.
  • .net - omrežje je prav tako svetovna domena brez omejitve nakupa. Največkrat je uporabljena za ponudnike spletnih storitev, spletnega gostovanja ali drugih podjetij, ki so direktno povezani z spletom.
  • .org – organizacija je domena katero uporabljajo vse nekomercialne strani.
  • .si je domena, ki je omejena za nakup. Namenjena je podjetjem, ki svojo dejavnost opravljajo v Sloveniji.

Enostavna registracija domen: .com, .net, .info, .org, .si, .eu

  • Registracija domen za obdobje 1-5 let
  • Preusmeritve domen na že obstoječe spletne strani  
     

 

CENIK REGISTRACIJE DOMEN:
DomenaCenaCena z DDV
.com, .net, .info, .org11.25 €/leto (2.696 SIT)13.50 €/leto (3.235 SIT)
.si21.66 €/leto (5.127 SIT)26.00 €/leto (6.231 SIT)
.eu13.33 €/leto (3.194 SIT)16.00 €/leto (3.834 SIT)


Vse cene že vključujejo DDV!

V kolikor želite spremeniti domenske strežnike za kupljeno domeno, nas o tem obvestite prek e-maila – Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 prodajalna.si - spletna trgovina

Elektromaterial

Stenske nalepke